Jukka 0400817812, Satu 0407661631, Lotta 0503030904, Kira 0415330864 jukka.astrom@hoidonaika.fi

Hieronta

Hieronta on käsin tehtyä lihasten käsittelyä pitkillä sivelevillä, poikittaisilla, hankaavilla, tärisyttävillä, taputtavilla otteilla. Hieronnalla venytetään lihaksia, liikutetaan kehon nesteitä ja vilkastutetaan yleensä energian kiertoa.

Hieronta oikein suoritettuna on miellyttävää, kun hoitajan ote ei ole liian kova ottaa lihaksisto hoidon hyvin vastaan. Hankaavassa hieronnassa käytetään väliaineena joko hierontaan tarkoitettua rasvaa tai öljyä, sekä hoidon jälkeen hoitaja poistaa ihon pinnasta ylimääräistä rasvaa paperilla ja pyyhintänesteellä.

Hierontaa suosittelemme ennakoivana hoitona, jolloin lihaksisto pysyy notkeana ja hyvin liikkuvana, näin ehkäiset mahdolliset päänsäryt, nivelkivut, jomotukset ja liikunnassa tai äkkiliikkeessä tapahtuvat revähtymät.

Oikeanlaisella hieronnalla voidaan vaikuttaa myös lihaskalvoihin, jotta ne oikein toimien päästävät nesteet kulkemaan lävitsensä, eivätkä nesteet ja kuona-aineet keräänny lihaksiin aiheuttamaan kipuja.

Hierontaa ei suoriteta, jos sinulla flunssa, veritulppa, tulehdustila, tarttuva tai leviävä ihottuma, syöpää.

Terveydenhoito kehittyy jatkuvasti ja siksi myös hierojan on kehityttävä. Suomessa tuota koulutusta hierojille tarjoaa Koulutettujen Hierojien Liitto järjestäen erilaisia koulutuspäiviä.